DETOX in februari met Tournée Minérale en BodySculptor ! Ik daag jullie uit !

Na al die zware maaltijden en glaasjes Cava, is je lever aan een beetje rust toe. Daarom daag ik jou uit voor een detox naar aanleiding van TOURNÉE MINÉRALE : kan jij een maand zonder alcohol?

DETOX

Zit jij na een zware werkdag ook graag met een glaasje wijn voor de televisie, pak je na het sporten nog een pint met je maten, of merk je na een avond uit dat je lichaam de volgende dag vermoeider is ? Een maand zonder alcohol is niet enkel goed voor je lichaam, het maakt je ook bewuster van je drinkgedrag.

Alcohol drinken is heel normaal geworden in onze samenleving, maar toch zijn er heel wat risico’s verbonden aan alcohol. Alcohol heeft een invloed op ons héle lichaam en laat het risico op verschillende aandoeningen aanzienlijk stijgen. Denk maar aan hart- en vaatziekten, lever- en pancreasaandoeningen en verschillende soorten kanker (maag-, darm-, borstkanker, …). Ook kan alcohol een negatieve invloed uitoefenen op de levenskwaliteit, denk maar aan slaap- en concentratieproblemen, agressiviteit en verslaving.

Redenen genoeg dus om de alcohol een maand aan de kant te schuiven en je lichaam de tijd te geven om te recupereren. Hieronder vind je enkele voordelen terug van wat een maandje zonder alcohol voor jou kan doen.

Meer energie

Wanneer je alcohol drinkt, moet dit afgebroken worden door je lichaam en dat vraagt veel energie. Door geen alcohol te drinken schenk je je lichaam, en voornamelijk je lever een rustpauze. Ook maakt alcohol je suf. Je slaapt misschien sneller in, maar je hebt een oppervlakkige nachtrust waardoor je korter en een onrustigere slaap hebt. Wanneer je dan een alcoholvrije periode inlast zal je je al snel fitter voelen, slaap je beter en kan je je beter concentreren.

Gezondere huid DETOX

Hoe meer alcohol je drinkt hoe meer water je lichaam verliest. Alcohol droogt dus uit. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en kan bijgevolg veel water verliezen. Als gevolg hiervan zal je huid er dof uitzien en komen er sneller rimpels tevoorschijn. De huid enkel langs de buitenkant hydrateren met een vochtinbrengende crème is dus niet voldoende. Je moet ook voldoende water drinken om de huid binnenin te hydrateren en te laten stralen.  En zeker, er bestaan hulpmiddeltjes zoals endermologie en liftmassage, maar deze geven nog meer resultaat zonder alcohol 😉

DETOX

Kilo’s verliezen

Wanneer je op je gewicht wil letten moet je niet enkel een gezonde voedingsgewoonte aannemen, maar ook een gezonde levensstijl. Daarbij kan een glaasje alcohol van tijd tot tijd eens bij horen, maar dit brengt natuurlijk ook heel wat calorieën aan. Heel wat alcoholische dranken bevatten daarbij ook nog eens suiker waardoor ze totaal geen voedingswaarden met zich bijbrengen. Bewust met alcohol omgaan helpt je dus werken aan een gezond gewicht.  Als je nu echt behoorlijk wat kilo’s kwijt wil, raad ik je aan te starten met PowerSlim, een koolhydraatarm afslankprogramma met eiwitrijke voeding.

Geld uitsparen

Een glas wijn, een cava, een gin-tonic, … Al deze dranken kosten veel geld in vergelijk met water, frisdrank of thee. In 2014 gaf het gemiddeld Belgisch gezin 462 euro uit aan alcoholische dranken. Door hierop te besparen, kan je jezelf op een gezondere drank verwennen, nieuwe smaken ontdekken, of jezelf trakteren om iets leuks te gaan doen. Noteer in een boekje wat je normaal gesproken wel zou drinken en trakteer jezelf met het uitgespaarde geld !

Met BodySculptor kan je extra rendement halen uit je detox maand.  Niet alleen zorgt de BS ervoor dat je meer vetten verbrandt, ook wordt de afvoer van vocht en toxines bevorderd, waardoor er meer plaats vrijkomt voor vitaminen, mineralen en goede voedingsstoffen.  Het is een extra motivatie om je Tournée Minérale vol te houden en bovendien zal je er weer helemaal stralend uitzien !!!  Want, gezond van binnen straal je uit naar buiten !

Benieuwd wat BodySculptor voor jou kan doen ? Maak een afspraak voor een gratis testsessie op 0499/72 79 88 of mail naar info@bodyandstone.be

Write a comment

Nieuwsbrief

ONTVANG 10 HANDIGE GEZONDHEIDSTIPS !!!

Meld je aan op de nieuwsbrief en je ontvangt gratis 10 handige tips om gezond en slank te genieten.