Hoe ging het er aan toe bij Pilates op de eerste schooldag ?

Op maandag 2/09/2013 zijn we opnieuw van start gegaan met de Pilates-lessen.

Om 19u stonden de beginnelingen klaar op de speelplaats van het Don Bosco schooltje op de Antwerpsesteenweg, allemaal lachende, gemotiveerde gezichten … Leuk om met zo’n groepje aan het werk te gaan ! Ieder heeft kennisgemaakt met het grondbeginsel van Pilates “de Powerhouse”.

Na een uurtje was het de beurt aan diegenen die al enige lessen Pilates achter de rug hebben.  We zijn er dadelijk ingevlogen met niveau 3.  Iedereen was in topvorm, de meesten hadden wat onderhoudslessen tijdens de vakantie gevolgd.

De dag daarop, dinsdag, was het in de Nekker te doen voor de gevorderden … nieuwe locatie, nieuw uur (20u30-21u30).  Ik was blij toe dat iedereen het gemakkelijk gevonden had ! Nieuw element waren de spiegels, waarin ieder zijn juiste houdingen en bewegingen nauwgelet kon gadeslaan.  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land ???  😉

Woensdagmorgen om 9u en aansluitend om 10u ook weer  bekende gezichten in de Tivolilaan.  Nog wat extra aandacht voor ‘the 5 buttons’ en de ademhaling tijdens het stretchen en de les was weer veel te snel voorbij ! Gelukkig heeft iedereen een oefenschema meegekregen voor de vakantie, maar … waar ligt dat papier nu ook al weer ?

Mijn advies : Haal dat oefenschema terug  boven en elke dag een half uurtje trainen !

 

Na 10 keer voel je het verschil

Na 20 keer zie je het verschil

Na 30 keer ben je een ander mens !!!

Write a comment

Nieuwsbrief

ONTVANG 10 HANDIGE GEZONDHEIDSTIPS !!!

Meld je aan op de nieuwsbrief en je ontvangt gratis 10 handige tips om gezond en slank te genieten.