Tomaat gevuld met courgette.gevulde tomaat met courgette

  • 2 el olijfolie
  • 4 grote vleestomaten
  • 2 kleine courgettes
  • 200 ml magere groentebouillon
  • 1/2 koffielepel dille
  • zout, witte peper uit de molen

Bereidingswijze :

  • Snijd de zorgvuldig gewassen courgettes in blokjes zonder ze te schillen.
  • Blancheer ze gedurende 3 min in gezouten kokend water, gooi ze in een vergiet en laat ze grondig uitlekken. Zorg dat ze niet te zacht zijn.
  • Snijd het bovenste gedeelte van de gewassen tomaten, hol ze uit en kruid ze met zout, peper en een beetje dille.
  • Vul de tomaten met de blokjes courgette en giet de olijfolie over de 4 tomaten.
  • Schik tomaten in een ovenschotel, giet de warme bouillon erover en stoof gedurende 10 à 15 min in een op 225°C voorverwarmde oven.

Tip : Dit groentegerecht kun je zowel met vlees- als visbereidingen combineren, bvb. kalfsvlees (een magere vleessoort) of zeebaars, een vis met vast, stevig en erg smakelijk vlees.

courgetteCourgette: 100g courgette geeft 27kcal. De courgette is licht verteerbaar, zit boordevol vezels en mineralen. Ze zijn rijk aan kalium en arm aan natrium. Ook bevatten ze veel magnesium, vitamine C, B1 en, met name veel vitamine B9. Hierdoor hebben ze een bloeddrukverlagend effect en helpen ze bij de preventie of bij de behandeling van hart- en vaatziekten.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.