Zalmfilet met witte en groene asperges

 

 

zalm met asperges

Zalmfilet met groene en witte asperges

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300gr zalmfilet
  • 500gr groene asperges
  • 500gr witte asperges
  • 1  courgette
  • 1 teentje knoflook
  •  4 eetlepel olijfolie
  • 4 theelepels dille
  • een handjevol fijn gesnipperde bieslook
  • een halve citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze (20 minuutjes):

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Schil de witte asperges en verwijder de harde uiteinden.
  • Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges.
  • Snij de courgette en de asperges  in stukjes van 2cm.
  • Bak de zalmfilet in je pan aan beide kanten in de helft van de olijfolie, en dit gedurende maximaal één minuut
  • Leg de zalm in je ovenschotel en plaats deze gedurende vijf minuten in je voorverwarmde oven
  • Bak de witte asperges gedurende 10 minuten en leg de er dan de stukjes courgette bij gedurende drie minuten.
  • Doe de groene asperges samen met geperste knoflook en de dille op het laatste ogenblik in de warme pan.
  • Serveer de zalm met de groenten op een bord en breng op smaak met een snuifje peper en zout
  • Strooi er een handjevol fijn geknipte bieslook overheen.

Smakelijk !!!!!

 

  • Asperges-rauw-1Asperges: Asperges bestaan voor ruim 90 procent uit water en zijn daarom ook een goede groente wanneer je wil afvallen. Tomaten zorgen namelijk voor een goede afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Daarnaast bevatten tomaten tevens oxalische zuren, die versnellen je stofwisseling en helpen je nieren om vocht en vetdeeltjes  af te drijven. 100g tomaat geeft je 19 kcal energie. Ze bevat 94.1 gr water, 1.3 gr koolhydraten, 1.9 gr eiwit, 1.2 suiker en 0.2 gr vet. Ze is rijk aan Vit. C en Kalium. Omdat asperges fructosanen, asparagine (aminozuurderivaat) en kalium bevatten, is de groente diuretisch en stimuleert ze de nierfunctie.Na het eten van asperges krijgt de urine soms een eigenaardige, typische geur. De scherpe geur is het gevolg van een aantal vluchtige zwavelhoudende verbindingen. Zij ontstaan na afbraak van onder meer asparagusinezuur. Dit fenomeen doet geen afbreuk aan de voedings- en gezondheidswaarde van asperges.

 

Write a comment

Nieuwsbrief

ONTVANG 10 HANDIGE GEZONDHEIDSTIPS !!!

Meld je aan op de nieuwsbrief en je ontvangt gratis 10 handige tips om gezond en slank te genieten.