Thaise komkommersoep met pittige balletjes

Ingrediënten voor 2 personen:

thaise-komkommersoep-met-balletjes_mr

  • 150g kalfsgehakt
  • 50g peultjes
  • 50g sojascheuten
  • 1/2 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 blokje magere vleesbouillon
  • kruidenbuiltje
  • peper
  • zout

Bereidingswijze (20 minuutjes):

  • Pers de knoflook, snipper de koriander en meng dit samen met peper en zout onder het gehakt.
  • Rol kleine balletjes van het gehakt.
  • Snij de komkommer in staafjes van 2 cm lang en 1/2 cm dik.
  • Snij de peultjes in kleinere stukjes.
  • Snipper de lente-uitjes.
  • Breng 1 l water aan de kook en leg er de balletjes gedurende 4 min. in om gaar te worden, zonder te koken. Giet af en laat uitlekken.
  • Breng 1 l water aan de kook met het bouillonblokje, de sojasaus en de komkommer. Laat 4 min. koken.
  • Voeg de peultjes toe en laat 2 min. koken.
  • Voeg de sojascheuten toe en laat 2 min. koken.
  • Doe er de balletjes en de gesnipperde lente-uitjes bij en laat nog even warm worden.

Smakelijk !!!

  • Komkommer: Komkommers bevatten zeer weinig calorieën en passen dan ook uitstekend in een energie-arm dieet. Dat komt omdat ze voor meer dan 90% uit water bestaan. Er zit ook een kleine hoeveelheid vitamine C, B1download, B2, kalium en vezels in.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.