Geroosterde bloemkool met olijven en peultjes : ideaal na een bourgondisch WE !

Geroosterde bloemkool met olijven en peultjes : ideaal na een bourgondisch WE !

Ingrediënten voor 2 personen :

 

img_1341

  • ½ bloemkool
  • 200g peultjes in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes11016698 - pumpkin seeds
  • 75g mengeling : sesamzaadjes, pompoenpitten, zonnebloempitten, …
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 100g groene olijven zonder pit
  • 2 el olijfolie
  • Fleur de sel
  • Peper van de molen

Bereidingswijze :

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Snij de bloemkool in roosjes
  • Doe ze met de paprika, zaadjes, pitten, knoflook, olijfolie en olijven in een grote braadslee
  • Strooi er 1 finke tl fleur de sel en ¼ tl versgemalen peper over.
  • Rooster tot de bloemkool goudbruin is, ca 45min.
  • Hussel de bloemkool elke 10 min.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Vul ondertussen een middelgrote pan voor ½ met water, voeg 1 tl fijn zout toe, breng aan de kook.
  • Kook de peultjes 5min
  • Haal uit de pan en laat uitlekken.
  • Hussel de peultjes door de bloemkool.
  • Breng op smaak met zout.

Smakelijk !!!

Gebruik voor de zaden wat je in huis hebt, ze voegen een heerlijke “bite” toe aan de salade

12908504 - fresh cauliflower isolated on white backgroundBloemkool : 100g bloemkool geeft 24kcal.  Het bevat veel vit C, slechts 125g van deze groente is voldoende voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH).  Daarnaast is het zeer goed voor de botten, van alle groenten de hoogste Calcium-bron !

Write a comment

Nieuwsbrief

ONTVANG 10 HANDIGE GEZONDHEIDSTIPS !!!

Meld je aan op de nieuwsbrief en je ontvangt gratis 10 handige tips om gezond en slank te genieten.