Sheperd’s pie met koolraap

recept van de maand

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 250g kalfsgehakt
  • 125g champignons, in 4 gesneden
  • 1 prei, in 2 gesnden en dan in reepjes van 1cm
  • 1 koolraap, in grote stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 ui, in fijn gesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 15cl magere groentenbouillon (1/3 blokje)
  • 1 koffielepel ras el hanout
  • 1 blaadje laurier
  • Peper van de molen
  • Zout

Bereidingswijze :

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Kook de stukken koolraap 25 min. in licht gezouten water.
  • Stoof de prei, de champignons en de look 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en bak gaar.
  • Meng er de tomatenpuree, de bouillon, laurier en tijm toe. Laat 15 min garen.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie en stoof de ajuin en bestrooi met ras el hanout.
  • Giet de koolraap, laat uitlekken, pureer en meng met de gestoofde ui, peper en zout.
  • Doe het gehakt in een ovenschotel en bedek met de puree van koolraap.
  • Zet de schaal 20 min in de voorverwarmde oven

Smakelijk !!!

Koolraap: De verwarring tussen koolraap en koolrabi is uitsluitend te verklaren aan de hand van de gelijksoortige namen, want voor de rest is het onderscheid echt helder. Het is een bovengronds groeiende, gladde (licht)groene knolvormige stengel, waar vaak nog een paar bladstelen aan zitten in plaats van wortels aan de koolraap. 100g koolraap geeft 24kcal. Het bevat oa. 90.3g water, 5g koolhydratenKoolraap, 40mg Vit C.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.