Koolhydraatarme tikka masala, een Indische toets !

low carb

voor 4 personen :

500g kipfiletblokjes
2 uien
1 stukje gember (duimgrootte)
1 rode chilipeper
400g gepelde tomaten uit blik
200ml kokosmelk
600g bloemkoolrijst (geraspte rauwe bloemkool)
1 citroen
2el olijfolie
Tikka masala kruidenpasta naar smaak vb. merk Patak’s
1 handje koriander, fijngesneden
Handje geschaafde amandelen

Bereidingswijze :

  • Verwijder de schil van de uien en gember en snijd deze in kleine stukjes. Neem ook de rode chilipeper, snijd deze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een grote pan. Voeg de uien, gember en chilipeper toe. Bak dit 2-3 min op een middelhoog vuur. Voeg dan de kipfiletblokjes toe en bak deze 5-10 minuten gaar.
  • Voeg de tikka masala kruidenpasta toe naar smaak en laat kort meebakken. Voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en plet deze met de achterkant van een lepel. Voeg dan ook de kokosmelk toe en laat 15-20 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Als de tikka masala klaar is, kan je de bloemkoolrijst verwarmen. Verwarm in een koekenpan 1 el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en laat 2-3 min bakken tot deze gaar is.
  • Verdeel de bloemkoolrijst en de tikka masala over 4 borden en garneer met citroensap, koriander en geschaafde amandelen.
  • Eet smakelijk.

320kcal, 33.8g eiwitten, 15.8g vet, 11.8 g koolhydraten.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.