Pilates : voor steviger spieren rond de wervelzuil !

Pilates: Voor steviger spieren rond de wervelzuil !

Pilates is een bewegingsvorm waarbij de spieren rondom de wervelzuil op een correcte manier geoefend worden, waardoor je hele lichaam soepeler gaat bewegen. De oefenreeksen worden stelselmatig opgebouwd zodat het lichaam steeds verder uitgedaagd wordt.

Pilates oefeningen bij Body and Stone worden uitgevoerd op de grond (matlessen).  De  focus ligt op het verbeteren van de flexibiliteit en het sterker maken van het hele lichaam zonder aan spierbundels te werken.

De Pilates methode bestaat niet slechts uit oefeningen doen, maar uit het doen van een serie gecontroleerde bewegingen die het lichaam steeds verder uitdagen. Ook al zijn er meer dan 500 specifieke Pilates oefeningen, er ligt slechts een eenvoudige basis aan ten grondslag : het werken vanuit het ‘powerhouse’, vanwaar uit de buikspieren, de onderrug, bekken en romp sterker worden gemaakt en daarmee het hele lichaam soepeler gaat bewegen.

Voor wie is Pilates bedoeld ?

Elke oefening uit de Pilates methode is, aangepast of niet, geschikt voor mensen van alle leeftijden uit elke fitnesscategorie.   Basismatlessen zijn toegankelijk voor iedereen, er is geen oefening waarop niet een variant bestaat voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen, mensen met artrose of andere lichamelijke klachten.   Omdat de Pilates methode toeziet op een juist gebruik van ademhaling, lichaamshouding en revalidatie, vindt er ook vaak doorverwijzing van patiënten plaats, als nabehandeling vanuit het medische circuit.

 

LESSCHEMA 2019-2020

We starten dit  seizoen met een kennismakings- of losse les op maandag 09 september en woensdag 11 september. Dan starten de 5-lessenreeksen op maandag 23/9 en woensdag 25/9. De tweede lessenreeks start op woensdag 13/11 en maandag 18/11.  We passen de oefeningen aan voor beginners (maand. 19-20u) en voor gevorderden (maand.20-21u). Inschrijven kan zoals altijd op https://www.bodyandstone.be/pilates/pilates-online-reservatie/

De groepslessen zullen doorgaan op

  • BEGINNERS  maandag van 19u-20u       : 06/1, 13/1, 20/1, 27/1, 03/2
  • GEVORDERDEN maandag van 20u-21u : 06/1, 13/1, 20/1, 27/1, 03/2

Volgende 5-lessenreeks met zelfde uurindeling :

  • Maandagen : 10/2, 17/2, 02/3, 09/3, 16/3

Locatie : Sava, Grote Markt 13 te Mechelen

Prijs : 60 € voor een lessenreeks van 5 lessen

14 € voor 1 beurt.

Info: 0499/72 79 88 of info@bodyandstone.be

Reservaties: online reservatie

Benodigdheden : MATJE !!! – sportieve kledij – handdoek

Klantenervaringen

Recensies

Nieuwsbrief

ONTVANG 10 HANDIGE GEZONDHEIDSTIPS !!!

Meld je aan op de nieuwsbrief en je ontvangt gratis 10 handige tips om gezond en slank te genieten.

Vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

 

Het is tijd om aan uw gezondheid te denken! Laat ons u hierbij helpen.

Nieuwsbrief

ONTVANG 10 HANDIGE GEZONDHEIDSTIPS !!!

Meld je aan op de nieuwsbrief en je ontvangt gratis 10 handige tips om gezond en slank te genieten.