Dit low carb gerecht is niet alleen beperkt in koolhydraten maar is ook een bron aan omega-3-vetzuren (lees ook m’n blog…..). Deze zijn rijkelijk aanwezig in vette vis, zoals zalm en forel.

Ingrediënten :

  • 180g groene asperges, geschild en gehalveerd
  • 400g courgette, in dunne slierten
  • 5dl magere room
  • 1 tl dijonmosterd
  • 125g magere roomkaas
  • 2 el kappertjes, uitgelekt en geplet
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 2 el gehakte dille
  • Zout en peper
  • 200g gerookte forel of gerookte zalm of mix van beide
  • Geschaafde parmezaan voor afwerking

 

Bereiding :

  • low carbKook de asperges 5-6 min knapperig gaar en laat schrikken onder ijskoud water.

 

 

 

  • low carbLeg de courgetteslierten 1 min in kokend water, laat schrikken en uitlekken.

 

  • low carb
  • Doe de magere room in een pan, samen met de mosterd en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het roommengsel iets indikken gedurende 5min.
  • Roer de roomkaas, de kappertjes, de citroenrasp en het -sap en de gehakte dille erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de gerookte forel door de saus, zo wordt de vis gelijkmatig verwarmd en droogt hij niet uit.

 

  • low carbMeng asperges en courgetteslierten door elkaar en leg ze op een bord.
  • Lepel de saus erover en garneer met de geschaafde parmezaan.

 

Wij hebben eerst nog wat gerookte zalm op de low carb pasta gelegd, dit geeft extra smaak en brengt wat kleur op je bord 😉

low carb

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.