Deze koolhydraatarme ovenschotel met kip, spinazie en champignons is een geweldig familiegerecht, lekker en gezond.

Koolhydraatarme

Porties : 6

Voorbereidingstijd : 15 minuten

Kooktijd : 55 minuten

Koolhydraten : 2g

 

Ingrediënten

600 gram dun gesneden kipfilet

150 gram roomkaas met kruiden

60 ml olijfolie

2 el kippenbouillon

400 gram champignons

500 gram (baby)spinazie

150 gram geraspte mozzarella kaas

Peper, zout, nootmuskaat

1 teentje geperste knoflook

Bereiding

    • Verwarm de oven op 190 graden Celcius.
    • Snij de kipfilet in dunne reepjes en bedek de bodem van de ovenschaal hiermee.
    • Was de spinazie, laat deze uitlekken en schep ze over de kip in de ovenschaal.
    • Kruid deze laag met peper, zout en nootmuskaat.
    • Snij de champignons en verdeel deze over de schaal.
    • Pak een kom en meng de kruidenroomkaas, de olijfolie en kippenbouillon door elkaar heen (voeg eventueel knoflook en andere kruiden toe)
    • Giet het mengsel vervolgens over de kipfilet, champignons en spinazie in de ovenschaal.
    • Bedek de ovenschaal met aluminium folie.
    • Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 30 minuten.
    • Haal na 30 minuten de ovenschotel uit de oven en verwijder het folie.
    • Verspreid de geraspte Mozzarella over de ovenschotel.
    • Bak de ovenschotel nogmaals 20 minuten zonder folie (of totdat de kaas bruin begint te worden).
    • Je kunt nu de ovenschotel serveren.
    • Kruiden naar smaak met zout en peper.

     

    Voor PS. food & lifestyle fase I A en B adviseer ik de lightversie van de kruidenroomkaas, kippenbouillon en mozzarella. Je kan ook het laagje mozzarella weglaten en de ovenschotel gedurende 50 min met aluminiumfolie overdekt laten garen.

    Ons gezinnetje heeft het alvast gesmaakt ! Zie foto 😉

    Groetjes, Karen

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.