Dit is een koolhydraatarm, heerlijk stoofpotje waarmee je eindeloos kan variëren. Je kan hier gerust andere groenten aan toevoegen naar eigen smaak. Serveer het met een romige bloemkoolpuree.

Ingrediënten

  • 500g kippenblokjes
  • 100g spekblokjes
  • Olijfolie
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 preien, fijngehakt
  • 3 stengels bleekselder, fijngehakt
  • 250g champignons, in stukjes
  • 1 mager bouillonblokje kip
  • 3 laurierbladen
  • 3 tl fijngehakte tijm
  • 5 dl magere room
  • 120g bladspinazie
  • 1 bloemkool
  • 70g magere roomkaas

Bereidingswijze

  • Bak de ui, look, prei, selder en champignons in een pan tot ze zacht zijn
  • Kruid met peper, zout en tijm en kruimel het bouillonblokje eronder
  • Doe alle groenten in een aparte kom en bak de kippenblokjes goudbruin, voeg hier iets later de spekblokjes toe en kruid weer met peper en zout
  • Voeg dan terug de gebakken groenten, de room en de laurierbladen toe
  • Laat 10min sudderen en voeg dan de bladspinazie toe.

 

  • Voor de bloemkoolpuree : kook de bloemkool gaar, giet af, pureer ze, meng de roomkaas eronder en kruid met peper, zout en nootmuskaat

 

Dit is een verrukkelijke koolhydraatarme ovenschotel waar het hele gezin van kan meesmullen ! Mijn zoontje van 4 verzekerde me : “Het is heel lekker mama, je mag dit nog een keer maken” 😉

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.