Een hapje voor de feestdagen : Komkommerkrokantje met scampi

koolhydraatarm

Een heerlijk, licht en feestelijk hapje van scampi en avocado op een krokantje van komkommer.  Prettige, slanke feestdagen gewenst !!!!

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 500g gepelde en ontdarmde scampi’s
  • 1 komkommer in schijfjes
  • Avocadosaus (mix van 1 geplette avocado, 1 sjalot fijngesneden, 2 el fijngesneden koriander en/of peterselie, 1 el limoensap, Zout en (cayenne)peper naar smaak )
  • Optioneel : 20 dl remouladesaus (blend van 2el mayonnaise, 1el mosterd, 1el ketchup, 1tl mierikswortel, 1 teentje look, 1el limoensap, 1tl kappertjes, 1 sjalot fijngesneden, 1 mespunt cayennepeper, 1 mespunt paprikapoeder en tabasco naar smaak)

 

Bereidingswijze :

  • Bak de scampi’s in een hete pan 2-3min langs elke zijde. Indien je geen remouladesaus gebruikt, kruid dan goed met (cayenne)peper, zout, paprikapoeder…
  • Beleg de komkommerschijfjes met de avocadosaus, scampi (en remoulade)

 

Indien je in tijdsnood bent, kan je de avocadosaus vervangen door je favoriete guacamole.

Dit is een smaakvol, koolhydraatarm hapje dat je helemaal naar je hand kan zetten.  Je gasten zullen aangenaam verrast zijn en kunnen slank de feestdagen door !!!

Write a comment

Nieuwsbrief

ONTVANG 10 HANDIGE GEZONDHEIDSTIPS !!!

Meld je aan op de nieuwsbrief en je ontvangt gratis 10 handige tips om gezond en slank te genieten.