Thaise komkommersoep met pittige balletjes
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150g kalfsgehakt
- 50g peultjes
- 50g sojascheuten
- 1/2 komkommer
- 3 lente-uitjes
- 1 bosje koriander
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 blokje magere vleesbouillon
- kruidenbuiltje
- peper
- zout
Bereidingswijze (20 minuutjes):
- Pers de knoflook, snipper de koriander en meng dit samen met peper en zout onder het gehakt.
- Rol kleine balletjes van het gehakt.
- Snij de komkommer in staafjes van 2 cm lang en 1/2 cm dik.
- Snij de peultjes in kleinere stukjes.
- Snipper de lente-uitjes.
- Breng 1 l water aan de kook en leg er de balletjes gedurende 4 min. in om gaar te worden, zonder te koken. Giet af en laat uitlekken.
- Breng 1 l water aan de kook met het bouillonblokje, de sojasaus en de komkommer. Laat 4 min. koken.
- Voeg de peultjes toe en laat 2 min. koken.
- Voeg de sojascheuten toe en laat 2 min. koken.
- Doe er de balletjes en de gesnipperde lente-uitjes bij en laat nog even warm worden.
Smakelijk !!!
- Komkommer: Komkommers bevatten zeer weinig calorieën en passen dan ook uitstekend in een energie-arm dieet. Dat komt omdat ze voor meer dan 90% uit water bestaan. Er zit ook een kleine hoeveelheid vitamine C, B1, B2, kalium en vezels in.
No comment yet, add your voice below!